Arvo Laine (s.1933)
ja hänen taiteensa

-elämän "sekatyömies"

Taiteilija ja hänen siveltimensä

Maalausharrastuksensa Arvo Laine on aloittanut vuonna 1964. Hänen ensimmäinen työnsä oli öljyvärimaalaus. Taitelijana hän on itseoppinut - päivätyönsä hän on suorittanut neljänkymmen- viiden vuoden aikana kravatti kaulassa eri tehtävissä: sekä rakennuksilla että maastossa. Eläkkeelle jäätyään hän on voinut keskittyä täysillä maalaamiseen ja kipsitöihin.

Monitaitoisena miehenä Arvo Laine on ehtinyt puuhata monenmoista elämänsä aikana. Hän on mm. toiminut liikunnanohjaajana seitsemisen vuotta Itä-Hämeessä. Voimistelu, tanhujen opetus ja abrobatia-temput (kuten ihmispyramidin rakentaminen) kuuluivat hänen työnkuvaansa. Myös laulaminen on maittanut; Laine toimi jonkin aikaa tenorina Soisalon sekakuorossa. Opiskellessaan Turussa hän intoutui jopa tanssimaan ripaskaa venäläisenä naisena.

Arvo Laineen edellinen näyttely pidettiin Kirkkonummen Masalan monitoimitalon kirjastossa tammikuussa 2002. Seuraavan näyttelynsä hän pitää siellä marraskuussa 2002. Touko-kesäkuun vaihteessa 2003 Laineella on suunnitelmissa 70-vuotisjuhlanäyttely Hartolan Kuninkaanpitäjän Koskipään museossa. Museo täyttää silloin 75-vuotta.


Klikkaa sivun alkuun!



Takaisin sisältösivulle!